陳凱琳睽違4年出山拍劇 教仔練演技鬧人氣場勁

陳凱琳睽違4年出山拍劇 教仔練演技鬧人氣場勁未有拍劇4年多的陳凱琳最近為myTV SUPER原創劇出山客串,她自爆鬧人對白最為投入,因代入平時教訓兒子的氣場,原來湊仔也有助演戲!而她將離港工作數天,她笑言老公鄭嘉穎因要單拖照顧一對兒子而大感擔心,估不到原來老公對她如此依賴。Grace已有4年多未有拍劇。陳凱琳(左)與陳明憙「鬼聲鬼氣」,拍全英語的劇集冇難度。Jocelyn首次擔任連續劇主角。由歌手陳明憙(Jocelyn)主演的myTV SUPER原創劇《Cross My Mind》近日開工,並請來已有4年多未有拍劇的陳凱琳(Grace)及胡渭康助陣,他們以全英語上陣拍攝。Grace稱今次只是客串性質,她坦言:「我同監製講我好耐無拍劇,仲要用英文,可能好唔得,監製話唔緊要,你得幾句對白,拍完覺得幾好玩。(有冇戲癮?)冇,我要返去湊仔,今次我覺得最入到戲嗰句對白,係有少少鬧人嗰句,因為我成日鬧兩個仔,『唔准打細佬』、『細佬唔准還手』、『兩個要停止』,我好有氣場,哈哈!」她透露稍後要離港數天,會合弟弟一齊工作:「老公好擔心,佢話有乜事發生點算,我話原來你咁依賴我,我有寫定餐單叫工人姐姐煮乜嘢,仲已經買定凍肉同影晒相。」至於Jocelyn是首次擔任連續劇主角,劇中講她跟洛杉磯的一個男生透過奇異事情而心靈相通,她未知是否需到當地拍攝。Jocelyn自爆是透過海選得到角色:「最初我喺社交網見到有公開試鏡,所以我寫電郵應徵,最辛苦係試鏡,兩個幾月嘅等待好慢長,但拍攝好好玩,唔覺得好難。」雖然要挑戰英語對白,但她在加拿大長大,故問題不大:「最難係有一場我畀人襲擊嘅戲,綵排咗兩個鐘,成日人散晒,好在我之前有學過打拳。」胡渭康飾演Jocelyn的爸爸。陳凱琳是賢妻良母。陳凱琳與鄭嘉穎十分恩愛。而胡渭康飾演Jocelyn的爸爸,要分飾年輕及年老版,他稱全英語對白挑戰大,會視作新嘗試,笑言將來可進軍國際,並透露下月將飛往美國登台及探親。陳凱琳爆鄭嘉穎十分依賴。一家四口,十分幸福。陈凯琳






Leave a Reply

Your email address will not be published.