獨家|直擊姚焯菲漏夜飛新西蘭升學:下次見大家會變得更強壯

獨家|直擊姚焯菲漏夜飛新西蘭升學:下次見大家會變得更強壯Chantel (姚焯菲)今晚(24)日現身機場,出發往新西蘭準備升學,除同行的父母外,妹妹 、唱歌老師Sharon、幾位好位及親戚均有前來送行,Chantel 一見幾位好友即飛撲上前擁抱,十分肉緊。父母辦理Check In手續時,Chantel 爭取時間與友人合照,期間不停抱抱。(梁碧玲攝)Chantel 父親姚輝文辦理完check in手續後,表示讓女兒到外國讀是希望她能夠見世面,不過他亦謂:「好唔捨得,但都冇辦法。」Chantel 其後接受《香港01》訪問時,她表示仍未有出國的實感,問到準備升讀什麼學系時,Chantel 說:「我讀嗰時係中英數咩都有,所以唔需要特別揀。(住宿舍定租屋?)住宿舍,大家都知我自理能力唔係太好,呢個都係父母畀我去外國讀書嘅其中一個原因,學識點照顧自己、處理好所有嘢。」Chantel 表示最擔心自己會十分甩漏,又笑言可能錯多幾次就會成功糾正。姚爸爸雖然擔任投資公司首席財務官及常務董事,但一家三口未有選擇坐商務客位。(梁碧玲攝)Chantel 表示雖然會經常返香港,但亦希望拍Vlog 向小菲象分享當地生活,不過她笑言自己的技術十分有限。「拍一定會拍,但希望大家唔好介意做得唔好,到時可以俾啲意見。 」問到爸爸有否叮囑要專注學業,暫時不要拍拖,Chantel 謂:「佢又無提呢樣嘢,但我都會知道,同埋都想專心讀書,除咗讀書、拍Vlog 、做音樂,等大家可以keep 住聽到我嘅歌聲。」Chantel 又謂雖有小菲象因自己出國讀書而感到唔開心。「但我返嚟之後會變得更強壯,同埋啲甩漏冇晒,希望下次見大家時係一個更好嘅姚焯菲。」約7時許,Chantel 與親友道別友,手拎登機證入閘,期間她以手機拍下親友,不過因為太興奮,連掛在頸上的枕頭跌落地都不知道,要親友提醒才發現,真的有如她所說「十分甩漏。」Advertising Advertising除有親戚準備了利事給 Chantel ,幾位好友亦送上小禮物。(梁碧玲攝)點撃睇下姚焯菲飛新西蘭機場相:姚焯菲Chantel











Leave a Reply

Your email address will not be published.